Новини
Ринок зброї "Під Арсеналом" - на перезавантаженні!
02.03.2015
Ринок зброї "Під Арсеналом", де вдень працював перший у Львові ринок їжі, закрито на оновлення.

Найближчим часом тут стартує новий, ще цікавіший проект.

Весна несе зміни! Слідкуйте за нашими новинами.

Нічний клуб "Під Арсеналом" продовжує свою роботу.
Плов від Яшара - найкращий кримський плов у Львові
27.01.2015
Якщо ви хочете скуштувати найсмачніший кримський плов у Львові - шукайте напис "Vatan Qirim" (Батькіщина Крим) на львівському Ринку зброї "Під Арсеналом". Тут не лише добре нагодують, але й розкажуть про традиції приготування кримського-татарського і узбецького плову. Цікаво? Тоді до Вашої уваги перша історія про унікальний ринок їжу у Львові.

Меню: плов, палянички
Час роботи: 11:00-20:00
Місце: Ринок зброї "Під Арсеналом", вул. Підвальна, 5

Концепт
Концепт, в якому можна скуштувати найсмачніший кримський плов у Львові, на Ринку зброї "Під Арсеналом" розташований у рові музею, зліва біля входу. Кримчанин Яшар Фазилов у фартуху з гербом кримських татарів не лише готує плов, але розповідає про кримську та узбецьку кухню.
"У Львові ми з серпня. Впродовж двох місяців я ніяк не міг знайти роботу. І випадково побачив оголошення про Ринок зброї "Під Арсеналом". Мене дуже зацікавила ідея, вона дуже потужна. Я впевнений, що вона буде розвиватися у Львові", - розповідає Яшар.

Життя
"Після анексії Криму для нас було дуже важко зрозуміти, що ми живемо вже не в Україні, а в Росії. Тому вирішили всією родиною переїхати до Львова. Чому Львів? Бо ми знаємо це місто, ми не раз тут були. Моя дружина має львівське і закарпатське коріння. Нам дуже подобається це місто. Навіть складно сказати, чим конкретно притягує Львів. Він заряджає.
У мене є дві доньки, старша закнчує 11 клас. І це була одна з причин, чому ми обрали Львів. Вона повинна мати український атестат! Це її майбутнє!
За фахом я вчитель і перекладач французької мови. Все життя вивчав французьку мову - в спецшколі, на факультеті іноземних мов у Ташкенті, працював 13 років вчителем у школі, мав свою маленьку туристичну фірму, займався молодіжними проектами міжкультурного обміну..."

Плов
"Плов я раніше готував для друзів, для сім'ї. Але завдяки дружині вирішив спробувати і тепер готую плов тут, під Арсеналом. Було холодно: дощ, вітер, негода, бруд, дим, руки були, як у шахтаря. Але мені дуже подобається процес: це спілкування з людьми. І це так приємно, коли приходять постійні клієнти, ми багато розмовляємо.
Класичного рецепту плову немає. Його готують у дуже багатьох країнах Азії. Я народився в Узбекистані, і ще у 8 класі пробував сам робити плов. Мій улюблений рецепт - ферганський (Фергана - місто в Узбекистані). Він і взятий за основу у моєму рецепті. Але цей плов адаптований до Криму.
Я додаю у плов яловичину або телятину, а у фреганському плові - задня шинка барана. Також обов'язково додавати кумин (зира), барбарис, шафран, часник. Готується плов у чавунному казані-воку на дровах".
Найкраще до плову від Яшара смакує традиційний салат шакарап - з помідорів, цибульки, солі і чорного перцю та гарячий зелений чай. Хоча можна взяти і щось міцніше :)
"В Арсенал приходжу щодня (крім понеділка) о 9:00-10:00 і готую. Процес займає 2-2,5 години, і в 12:30-13:00 вже можна приходити до мене на обід. Працюю до 20:00, але раджу приходити саме в час обіду, тоді плов свіжий і найкраще смакує".
Далі буде...
< Лютий 2019 >
пнвтсрчтптсбнд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28